March 4, 2010

Last minutes

Salam sejahtera.Ini entry ringkas.Saya sekadar mahu membuat sedikit pengumuman.Anda masih ingat bahawa dahulu saya pernah kata saya akan menduduki killer exam?ada...dah beberapa bulan.Sehari sebelum exam tu,kami diberitahu bahawa exam ditunda,until further notice.

Semua orang pelik,'Nape nak tangguh?Esok exam,harini baru bgtaw tangguh?'.Rupa-rupanya ada senior kami kantoi telah meng hack komputer milik staf exam department.Dia access komputer yg menyimpan koleksi soalan peperiksaan.Patut lah selama ni ramai je budak yg lulus cemerlang dan gemilang,study soalan bocor rupanya!

Dan akhirnya budak yg buat jahat tu kena tangkap.Lalu exam department telah terpaksa dikuarantin.Selama 2 bulan,langsung tiada exam di conduct.Hinggalah minggu lepas,DCA baru meng approve new exam department.Akhirnya...Budak yg kantoi curi soalan bocor dan sebarkan tu dengar-dengar dah kena buang.Entah la.Saya tak kenal orangnya.Selesai satu masalah.

Tapi,announcement exam semula ni pun dibuat last-last minit!Lagi sekali!!!

Hari isnin minggu depan exam,tapi hari rabu ni baru dia bagitahu.Sejujurnya,saya tak bersedia sebab sekarang dah start module baru.Jadi mmg tumpuan saya skrg pada module baru ni.Sekarang kena betul-betul struggle lah sebab nak score untuk dua module,module airframe cat.A dengan module physics cat.B2.

Tambahan,rancangan saya utk ke STAR,Ipoh utk menghadiri hari sukan dan small reunion nampaknya terpaksa saya batalkan.Itulah,manusia cuma merancang.Allah menentukan.Jutaan maaf saya pohon kepada kawan-kawan dan guru-guru kerana terpaksa memungkiri janji kerana saya akan lebih berdosa jika saya tetap dtg.InsyaAllah,nanti ada kesempatan dan waktu,kita pasti akan bertemu juga!

Erm,rasanya tak elok saya tulis panjang-panjang sebab saya kena pegi study sekarang.Tinggal beberapa jam aje ni!jadi dengan rendah diri,saya mohon doa restu drpd pembaca sekalian.Jika ada salah silap saya,ampun dan maaf dipinta.Doakan kejayaan saya dlm setiap perkara yg saya usahakan ya!

14 comments:

~nazierah~ said...

sadisnya! xpe2..ade hikmah kan semuanya..
hopefully dgn pngumuman last mnit ni dpt naikkan lagi semangat nak blajar! =) goodluck ye! mudh2n bjaya..aaamiin..insyaAllah..

p/s: tu namenye cracker.hacker n cracker 2 pkra yg bbeza =D

sI tEDI said...

lah... apakan daya.. x pe.. InsyaAllah. Study lek lok!

fitrijohari007 said...

bijak tak bertempat betul hacker ni..
mane la blaja nak berkat..
sabo la ye..ade hikmah tu..kita hanya merancang~

Abd Razak said...

Salam...

Moga sdra berjaya dalam peperiksaan semoga Allah permudahkan segala2nya. All the best to you!

iqbalsyarie said...

Nazierah-->
Ek?tu namanya cracker ek?lat minit punya pengumuman,rasanya makin men down kan ade la..haha
btw,thanks for ur ikhlas doa.. =)


si tedi-->
Baiklah.mmg nak study leklok ni.hehe.thanks ya!


fitrijohari007-->
manusia punya rancangan mmg lemah.huhu..moga ada baiknya saya tak jadi pergi.huhu..thanks ya!


Abd Razak-->
jazakallah atas doa saudara.thanks ya!

fikri FAUZI said...

iba..sama la kita..cancel last minute tuk ke star..aku ada reg subjeck pulak kat u aku ami. T_T

روح الجديد said...

huhu...hacking nih mmg da slalu jd..
kt kampus ana pn ad jadi...
pernah jd satu kes diorg hack dpt soklan pekse..pastu jual hrga rm300..gle2 tol..ad ilmu salah guna lak tue..tp yg ksiannya org yg hack tue juz brjaya hack & dpt soalan..yg mengedarkan tue rumate dy..huhu

^inas^ said...

wah.. berani nye nak hack system diorg... mantappp huhuhu.. tp allah marah, langsung kena buang. adei...

ok, iqbal, all the best!
jgn tido lewat, nnti pagi2 blurrrr~

shahida said...

whoa~ i like hackers! =) he's a brilliant student!
plus that means, the staff from exam department should be aware of that. and it shows the weakness of the system itself.

thunderous applause to the student =)

Anonymous said...

wah...alhamdulillah msih x berlaku lg di uni kamik, hack dan menghack ni....ape pun iqbal jangan lupa studi2x jg...zikir jgn lupa etc. solat, zikir...huhu
salammualaika

iqbalsyarie said...

terima kasih banyak atas doa anda semua..InsyaAllah,saya kejar kejayaan duniawi dan ukhrawi.

syahbandar87 said...

caner leh kantoi eh.cane leh tau dia yang buat.hehe..sayang..budak tu hebat..tapi salah guna kehebatannya..

Airina Nisrin said...

kt tmpt saya hack n crack tu perkara biasa..bila student nk test skill..huhu..anyway, maannajah bittaufiq fil imtihan..moga dipermudahkan segalanya.ameen..

cun09 said...

salam...
semoga dipermudahkan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails