June 21, 2009

Aku dan Sudoku.

Hari ni nak cerita sikit pasal aktiviti sabtu yg duanjurkan METC.Smalam kami main 'SUDOKU'.
Again...i repeat,we play sudoku.Permainan ni mmg agak feymes kat Malaysia.da lame da.seingat sy dari skola menengah lg da ada akan koyak ruangan sudoku kat paper the star.haha(kenangan yg indah~)


Semalam sy belajar main sudoku.Jujurnya,inilah kali pertama sy main sudoku.Sbb dulu tgk mcm susah sgt.Semalam blajar cara main ngn kwn.The truth is,game ni mmg best.takdela susah sgt klo da tahu rules dia.But,mainla apa-apa pun mesti ada bad effects dia gak.setuju tak?

Main sudoku ni agak melalaikan la.I mean,melalaikan dr sudut konsentrasi.Otak duk pikir pasal nombor apa yg nak kena isi ni.Dok asyik pikir-pikir,smpai tak sedar alam sekeliling.Takpelah,at least main sudoku ni baik utk IQ kita.Kita berfikir dlm masa yg sama kita meransang minda.

Kalau di banding computer games yg mcm GTA,PES,NFS,CS,etc..mmg main sudoku ni jauh lg baik.Baik dr segi kos hinggalah dr segi masa.Memang jelas lebih baik.Tapi just nak pesan kat diri sy yg sentiasa tukar hobi ni(hehehe),jgnla main smpai lalai.Kita hidup ni ada Tuan.Patuh dgn Tuan barulah Tuan sayang.Kan?Semua orng setuju x?

Jom blaja main sudoku!hehe

9 comments:

al-Amin said...

salam...
yehhh...
mari main sudoku....!!!!

budak chiku said...

aslm, sory la iba
ni first time aku ade mse
nk komen ko leps ak anto laptop ak
so sudoku ni dari segi mathnya
meningkatkan kecekpn kita
nak selesaikan masalah
selain tu, kite dapt berfikir dengn
sudut da teknik yg berbeza

iqbalsyarie said...

to al-Amin(amin)..
oit.main sudoku lg best dari main mesej.hahaha

To budak Chiku(abe mat)..
first time ko komen~thanks sgt2..
main sudoku mmg bagus..isnin n rabu exam.hehehehehe

arazma @ ami m said...

kak suka main sudoku... siap masuk contest the star.. tapi lum penah menang sudoku. menang contest-contest lain ade la...

memang seronok main sudoku...dan memang x sedo masa berlalu.. bila dah mula, nak buat sampai selesai..

ASYIQ said...

Anak akak suka main sudoku...lajunya dia buat. Akak yang dh sengal ni pun bila cuba best jg.

iqbalsyarie said...

to kak azma-->
Kalo ada paper the star kat library,mesti bahagian yg ada sudoku tu kena koyak.hahaha
akak terer ek main sudoku?dasyat!!hehe

to kak Asyiq-->
wah,anak akak pun main gak.Bgus2~!sehat utk otak~

al-Amin said...

larrr...
iqbal..hp ana de game sudoku...
ana x men msg pon...
hahahaha

Mohd Ariff said...

best main.. tp kalau last2 baru tahu silap.. mmg frust. hehe

iqbalsyarie said...

mohd ariff-->
haha..lagi2 klo buat guna pen!mmg lg berganda frust sbb takleh padam,haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails