Oh cinta


Jatuh cinta atau jatuh nafsu? Jawapan hanya ada pada anda
Previous
Next Post »
37 Komentar
avatar

suke gambar n ayat tu... ^__^

Balas
avatar

dari mata turn ke hati.. dah turun kat hati tu berhati-hati le

Balas
avatar

Carilah cinta Allah dahulu sebelum kejar cinta hamba Allah yang lain =)

Balas
avatar

buat mase skarang nie takde jatuh dua2 tu. mase depan nanti taktau la

Balas
avatar

touching sampe ke rusuk hehe =P
sebab tu den mndamba cinta yang halal..(lepas kawen)
Hanya perlu double click saja!!<

Balas
avatar

lelaki yang mencari cinta tuhan NYA..akan bertemu cinta perempuan yang mencari Tuhan NYA..

Balas
avatar

Salam..

"Cintailah kekasihmu,
sebab Dialah kekasihmu;
cintailah dirimu yang sejati,
sebab dirimu yang sejati adalah Dia."

Balas
avatar

moga kita tak tergolong dalam group jatuh nafsu:) amin

Balas
avatar

(1)-aien
Hehe..bukannya saya yg buat.tapi kawan saya.saya copy jew


(2)-cemomoi
Betul sgt tu bang..hati-hati la~hehe


(3)-nis
Bagusla..kalau jatuh yg 1st tu okey lg,jgn jatuh yg 2nd tu..hehe


(4)-nisa
Sebetulnya mmg cmtu..cinta Allah lebih layak utk kita kejar


(5)-nisya
Nanti jatuh cinta la tu..haha


(6)-amira
Ek...smpai rusuk?hahaha..
cinta halal ya?erm..betul..


(7)-hijabviolet
Lelaki soleh dan perempuan soleh adalah seumpama magnet yg akan saling menarik


(8)-Abd Razak
Wah...mendalam tu!!


(9)-cik gula-gula
Amin..Tq cik gula-gula.Dtg lagi ya!hehe

Balas
avatar

pesanan cek, jangan la bercinta...cinta yg sejati hanya utk suami atau isteri...

am i right?hehe

Balas
avatar

assalamualaikum iqbal,

kena kuat doa dari sekarang kan..

Balas
avatar

(10)-Ckin
Obviously correct!!hehehe


(11)-echah
haha...nape?pelik ke entry ni..?


(12)-Kak Lynn Nasir
Iya...doa dan usaha~

Balas
avatar

pergh..ni entri terpendek yg iqbal tulis..hehehehe..ermmm...banyak gak orang bukan jatu cinta tp jatuh nafsu...huhu

Balas
avatar

hmmmm cinta... cinta padaNya paling mulia dan bahagia kan...

dulu ada entry pasal Pemilik Cintaku selepas Allah dah Rasul kan... so itu tips dan cara terbaik...

mudah mudahan bukan kerana nafsu...

amin...

Balas
avatar

nas > btul tu...cinta sbelum kahwin ni hanya berlandskan nafsu...so,jgn terpedaya naa..

Balas
avatar

iqbal, doktor cinta. sape name budak hari tu? alia ek? opss... maen2 jer. hiihi...
no couple before akad ye semua!

Balas
avatar

(13)-adi
Bila dah sampai masa yg sesuai,ada la..hehee


(14)-Nas
Haha..terpendek ea?nant aku nak tulis entry terpanjang la pulak!hehehehe


(15)-Ckin
Tq..sgt betul tu~~


(16)-Abg Uncle Joe
Hehehe...abang la kasi tips..ang kan dah kawin..hehhehee


(17)-normen
Ek...

Balas
avatar

btul tu ..siap dah kuaq cerpen ag kan...no couple before akad..pegang and semat dalam hati semua...insyaAllah kita akan berada di bawah naungannya..

hmm...teringat kisah sorang kawan ni,dia cakap lelaki dan perempuan bercinta sebelum kahwin sbb nak bagi ada keserasian...tapi,for me, tidak..tak salahkan guna orang tengah..kalu kita check sendiri pun ok jugak kan...bab kalu dah terlekat ngan cinta nih,mmg abisla...

p/s: PA kat pejabat ni pesan dah 2 kali kat ckin jgn bercinta...hehe cek akur ja..

Balas
avatar

quote yg sangat indah..

maCy pernah mengenali seseorang yg seringkali maCy ingatkan utk tdk tggl solat dan sebagainya.. dan kmudian, secara tidak langsung maCy seakan turut memperingati dri sndri..

cinta sahabat, cinta dia, cinta ke syurga~

Balas
avatar

mmg bagus dapat igtkan sahabat len utk buat baik di samping kita pun dapat gak tambah ilmu kan...n_n

Balas
avatar

wah3 bermadah cinta adek sorang ni hehehe

Balas
avatar

Entry yang paling saya suka sebab paling pendek. Tak sampai satu minit dah habis baca~Musafir kehidupan

Balas
avatar

ar ar kan
ada betul juga maksud kata2 tu
ramai skrg jatuh cinta sebab nafsu


P/S : Rajnikanth Nak Datang Malaysia? Biar Betul?? Nak Kena Pergi Jumpa Nih!

Balas
avatar

(18)-Ckin
Nak bagi serasi?erm..lepas kawin lg bagus kan..hehe...bagusla kamu sentiasa dingat-ingatkan~


(19)-maCy
Wahhh...bagusla mcm tu.Jalankan tanggugjawab.Ingat,dakwah tu sbnrnya nasihat kpd diri sendiri juga~


(20)-MissXY
Haha..bukan saya yg buat,kawan saya yg buat gambar tu...credit utk dia~


(21)-musafir kehidupan
hahaha..kalau panjang,kamu tak suka la ea?


(22)-hans
Jatuh nafsu bahaya..sbb tu berlaku zina atas alasan cinta..kononnya~

Balas
avatar

awat tertinggal entri neh??
huhuhuh
yes yes!
suke ayat tuj!!

Balas
avatar

cnta...huhu
xpelik..tp ntah..haha

Balas
avatar

nak copy dan letak gambar kat atas dalam blog. jemput ziarah ke blog:)

Balas
avatar

Minta maaf. Bukan tak suka kadang-kadang lost focus jak..kena baca 2, 3 kali baru dapat~Musafir kehidupan

Balas
avatar

oh tidak..tu pandangan sesetengah orang la..huhuhu sbelum kawin tu cari la yg sesuai ngan diri kan kan....

Balas
avatar

(23)-reen
Ter miss?takpew..still sempat nak baca kan?hehe


(24)-Iman Aisyah
Silakan~dah ziarah...nice blog


(25)-musafir kehidupan
haha...erm...takpew~biasa la..tapi saya cukup segani kamu sbb sudi baca 2 3 kali..hehe..jzkk~


(25)-ckin
haha..aik..mcm dah ready ja?hahaha

Balas
avatar

hehe..ops!tidak...ilmu rumah tangga pun tak abis g blajar..haha

Balas
avatar

sedapnya buah strawberri itu..terliur tengok...

opss larik topik...

cinta yg pertama, of course la pada ALLAH yg abadi..family..sahabat..

cinta pada diri sendiri sangat2 la penting...

Balas

Saya boleh dihubungi di emel iqbalsyarie@gmail.com atau 013-6852443