July 25, 2010

Oh cinta


Jatuh cinta atau jatuh nafsu? Jawapan hanya ada pada anda

37 comments:

@ien_R@z said...

suke gambar n ayat tu... ^__^

cemomoi said...

dari mata turn ke hati.. dah turun kat hati tu berhati-hati le

aNiSa hANg tUaH said...

tak jatuh dgn mana2
):

Khairunnisa' said...

Carilah cinta Allah dahulu sebelum kejar cinta hamba Allah yang lain =)

nisya said...

buat mase skarang nie takde jatuh dua2 tu. mase depan nanti taktau la

amira said...

touching sampe ke rusuk hehe =P
sebab tu den mndamba cinta yang halal..(lepas kawen)
Hanya perlu double click saja!!<

HiJaBViOLet said...

lelaki yang mencari cinta tuhan NYA..akan bertemu cinta perempuan yang mencari Tuhan NYA..

Abd Razak said...

Salam..

"Cintailah kekasihmu,
sebab Dialah kekasihmu;
cintailah dirimu yang sejati,
sebab dirimu yang sejati adalah Dia."

cik GULA-gULA said...

moga kita tak tergolong dalam group jatuh nafsu:) amin

iqbalsyarie said...

(1)-aien
Hehe..bukannya saya yg buat.tapi kawan saya.saya copy jew


(2)-cemomoi
Betul sgt tu bang..hati-hati la~hehe


(3)-nis
Bagusla..kalau jatuh yg 1st tu okey lg,jgn jatuh yg 2nd tu..hehe


(4)-nisa
Sebetulnya mmg cmtu..cinta Allah lebih layak utk kita kejar


(5)-nisya
Nanti jatuh cinta la tu..haha


(6)-amira
Ek...smpai rusuk?hahaha..
cinta halal ya?erm..betul..


(7)-hijabviolet
Lelaki soleh dan perempuan soleh adalah seumpama magnet yg akan saling menarik


(8)-Abd Razak
Wah...mendalam tu!!


(9)-cik gula-gula
Amin..Tq cik gula-gula.Dtg lagi ya!hehe

Ckin Kembaq said...

pesanan cek, jangan la bercinta...cinta yg sejati hanya utk suami atau isteri...

am i right?hehe

echah mashuri said...

cnta????errrr

echah mashuri said...

cnta????errrr

Lynn Nasir said...

assalamualaikum iqbal,

kena kuat doa dari sekarang kan..

iqbalsyarie said...

(10)-Ckin
Obviously correct!!hehehe


(11)-echah
haha...nape?pelik ke entry ni..?


(12)-Kak Lynn Nasir
Iya...doa dan usaha~

- abdul hadi abdul muti - said...

bile la aku nak ade cinte ni??huhu

nas said...

pergh..ni entri terpendek yg iqbal tulis..hehehehe..ermmm...banyak gak orang bukan jatu cinta tp jatuh nafsu...huhu

uNcLeJoE said...

hmmmm cinta... cinta padaNya paling mulia dan bahagia kan...

dulu ada entry pasal Pemilik Cintaku selepas Allah dah Rasul kan... so itu tips dan cara terbaik...

mudah mudahan bukan kerana nafsu...

amin...

Ckin Kembaq said...

nas > btul tu...cinta sbelum kahwin ni hanya berlandskan nafsu...so,jgn terpedaya naa..

Ameen Muslim said...

iqbal, doktor cinta. sape name budak hari tu? alia ek? opss... maen2 jer. hiihi...
no couple before akad ye semua!

iqbalsyarie said...

(13)-adi
Bila dah sampai masa yg sesuai,ada la..hehee


(14)-Nas
Haha..terpendek ea?nant aku nak tulis entry terpanjang la pulak!hehehehe


(15)-Ckin
Tq..sgt betul tu~~


(16)-Abg Uncle Joe
Hehehe...abang la kasi tips..ang kan dah kawin..hehhehee


(17)-normen
Ek...

Ckin Kembaq said...

btul tu ..siap dah kuaq cerpen ag kan...no couple before akad..pegang and semat dalam hati semua...insyaAllah kita akan berada di bawah naungannya..

hmm...teringat kisah sorang kawan ni,dia cakap lelaki dan perempuan bercinta sebelum kahwin sbb nak bagi ada keserasian...tapi,for me, tidak..tak salahkan guna orang tengah..kalu kita check sendiri pun ok jugak kan...bab kalu dah terlekat ngan cinta nih,mmg abisla...

p/s: PA kat pejabat ni pesan dah 2 kali kat ckin jgn bercinta...hehe cek akur ja..

maCy said...

quote yg sangat indah..

maCy pernah mengenali seseorang yg seringkali maCy ingatkan utk tdk tggl solat dan sebagainya.. dan kmudian, secara tidak langsung maCy seakan turut memperingati dri sndri..

cinta sahabat, cinta dia, cinta ke syurga~

Ckin Kembaq said...

mmg bagus dapat igtkan sahabat len utk buat baik di samping kita pun dapat gak tambah ilmu kan...n_n

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

wah3 bermadah cinta adek sorang ni hehehe

Anonymous said...

Entry yang paling saya suka sebab paling pendek. Tak sampai satu minit dah habis baca~Musafir kehidupan

hans said...

ar ar kan
ada betul juga maksud kata2 tu
ramai skrg jatuh cinta sebab nafsu


P/S : Rajnikanth Nak Datang Malaysia? Biar Betul?? Nak Kena Pergi Jumpa Nih!

iqbalsyarie said...

(18)-Ckin
Nak bagi serasi?erm..lepas kawin lg bagus kan..hehe...bagusla kamu sentiasa dingat-ingatkan~


(19)-maCy
Wahhh...bagusla mcm tu.Jalankan tanggugjawab.Ingat,dakwah tu sbnrnya nasihat kpd diri sendiri juga~


(20)-MissXY
Haha..bukan saya yg buat,kawan saya yg buat gambar tu...credit utk dia~


(21)-musafir kehidupan
hahaha..kalau panjang,kamu tak suka la ea?


(22)-hans
Jatuh nafsu bahaya..sbb tu berlaku zina atas alasan cinta..kononnya~

reen_sofee said...

awat tertinggal entri neh??
huhuhuh
yes yes!
suke ayat tuj!!

echah mashuri said...

cnta...huhu
xpelik..tp ntah..haha

Iman Aisyah said...

nak copy dan letak gambar kat atas dalam blog. jemput ziarah ke blog:)

Anonymous said...

Minta maaf. Bukan tak suka kadang-kadang lost focus jak..kena baca 2, 3 kali baru dapat~Musafir kehidupan

Ckin Kembaq said...

oh tidak..tu pandangan sesetengah orang la..huhuhu sbelum kawin tu cari la yg sesuai ngan diri kan kan....

iqbalsyarie said...

(23)-reen
Ter miss?takpew..still sempat nak baca kan?hehe


(24)-Iman Aisyah
Silakan~dah ziarah...nice blog


(25)-musafir kehidupan
haha...erm...takpew~biasa la..tapi saya cukup segani kamu sbb sudi baca 2 3 kali..hehe..jzkk~


(25)-ckin
haha..aik..mcm dah ready ja?hahaha

Ckin Kembaq said...

hehe..ops!tidak...ilmu rumah tangga pun tak abis g blajar..haha

M a W a D D a H said...

sedapnya buah strawberri itu..terliur tengok...

opss larik topik...

cinta yg pertama, of course la pada ALLAH yg abadi..family..sahabat..

cinta pada diri sendiri sangat2 la penting...

~fisha~ said...

humm...im thinking~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails