September 25, 2010

Terharu

Semakin banyak benda yang kita mahu,semakin banyak jugalah benda yang kita tidak akan dapat.Namun yang pasti,Tuhan akan tetap berikan kita masa dan umur,sesuai dengan rancanganNya.Banyak yang bengkok,tak berfungsi dan rosak sepanjang 19 tahun bernafas dalam jasad hamba ini tapi tetap Tuhan memberi peluang untuk pemulihan dan perbaiki diri.Terima kasih Tuhan atas segala nikmat yang seringkali aku tersalah guna.Terima kasih juga atas kasihMu yang seringkali aku curang dan duakan.Aku telah belajar satu pengajaran yang paling berguna dalam 19 tahun yang lepas.Biarlah aku dan Tuhan saja yang tahu...

Terima kasih kepada hampai 100 orang teman yang mendoakan dan wish hari jadi saya.Ya,saya terharu amat kerana siapa sangka orang seperti saya layak diingat-ingat.Moga doa-doa kalian Allah makbulkan.InsyaAllah entry penuh akan menyusul.

13 comments:

...cintajihad... said...

selamat hari lahir :)
maaf, saya dah tak ada fb
blog pulak takde reminder birthday blogger :P

apa pun, semoga sentiasa thabat di jalan Allah~

HiJaBViOLet said...

salam..oh selamat hari lahir, mudah mudahan terus menebarkan bunga - bunag dakwah dan peringatan:-)

M a W a D D a H said...

sama-sama...;)

Werdah said...

Salam Iqbal.

Sehari bertambah umur bermakna sehari mendekati pertemuan denganNya. Mudah2an diberi kekuatan untuk persiapan bekalan dalam perjalan dan mendapat kebahagiaan di dunia dan juga di akhirat. Allahumma Amiin

UglyPooh said...

biar perbuatan semakin matang dengan pertambahan umur :-)

Shukri Mohd Ali said...

semoga Allah panjangkan umur anda untuk tahun seterusnya =)

amira said...

rasanya tak terlambat lagi nak buat ucapan kan?
selamat hari lahir ye.~~
moga diberi keberkatan umur..

echah mashuri said...

selamat hari lahir iqbal...smoga sntiasa dlm rhmat n keredhaan ILAHI..
jauh dr keluh kesah...
jauh dr masalah..
kalau ade prob pun biarlah ia mmbuatkn diri lbh dkt kpd ALLAH..:)

Sidratul Muntaha said...

Selamat pendek usia.Semakin bertambah umur semakin dekat dengan kematian.

1.Semoga umur kamu BERKAT.
2.Istiqomah dalam jalan-Nya.
3.Terus menyampaikan kebenaran biarpun banyak halangan atau cemuhan.
4.Saya doakan kamu sentiasa kuat dan beridea bernas.
5.Ameen.

Peluncur Islam said...

selamat pendek umur...

umur kita semakin pendek...cz kematian telah ditetapkan...
jadi semakin hari semakin dekat pada kematian...

semakin pendek umur...bkn panjang umur...huhu

semoga kita bjya dunia akhirat...ameen..

sugar2 kapas strawberry said...

iqbal !

selamat hari lahir..nti kita g mkn kek taw..kekekeke

~fisha~ said...

samat hari lahir gak!! sory..tak sedar..sibuk sgt!! now baru ade pluang nak bace blog kamu! kesian kan jd student. sampai blog sy uh dah bersawang2 dah.nk bersih pun tak sempat.

Rina (◕‿◕)✿ said...

semoga segala doamu dimakbulkan dan perjalananmu dipermudahkan..sekiranya ada ujian yang diturunkanNya, semoga kamu hadapinya dengan redha dan berhikmah. InsyaAllah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails