#69 Gout | "Rich Man Desease"

Gout ialah sejenis penyakit arthirtis atau sendi. Ia menyebabkan kesakitan, tegang (stiff) dan bengkak pada sendi, biasanya di kawasan ibu jari kaki. Gout ini juga lebih sering berlaku kepada lelaki berbanding wanita. Jika tidak mendapat rawatan yang sempurna, pesakit gout berkemungkinan akan mendapat kerosakan pada sendi dan otot.

Penyakit gout adalah disebabkan oleh terkumpulnya terlalu banyak asid urik di dalam badan. Asid urik berasal daripada bahan bernama purine. Purine ini terdapat dalam kesemua tisu badan kita. Purine juga terdapat dalam banyak makanan seperti hati, kekacang dan soya, dan juga ikan bilis.

Pesakit gout akan rasa sangat sakit dibahagian ibu jari kaki. Kebiasaannya, mereka tidak mampu untuk berjalan seperti biasa. Mereka akan tehincut-hincut dan adakalanya perlu dipapah atau bertongkat. Nak pakai kasut pun dah tak boleh.

Pada 03 Disember 2014, pakar perubatan dari Jabatan Rheumatology Hospital Huasan, University Shanghai China telah menjalankan kajian terhadap kesan resveratrol kepada pesakit gout. Mereka menyimpulkan bahawa bahan aktif resveratrol telah berjaya menurunkan kadar asid urik seterusnya melegakan dan mengelakkan daripada terkena serangan gout serta pembentukan kristal asid urik (uric acid crystal) seperti yang sering berlaku pada sendi pesakit gout.

Sebelum itu lagi, pada 27 Januari 2014, sekumpulan saintis dari Juntendo School of Medicine, Tokyo juga telah menjalankan kajian yang sama. Mereka juga berjaya membuktikan yang resveratrol berupaya untuk menurunkan kadar asid urik dengan cara menaikkan kadar HDL kolestrol (kolestrol baik).

Dan semua ini kita boleh dapatkan di dalam setiap botol Vivix. Vivix mengandungi 10 kali lebih banyak kandungan resveratrol per volume kerana Vivix dibuat daripada bahan yang terbaik. Proses saringan yang ketat dan penjagaan kualiti (quality control standard) yang tinggi, menjadikan Vivix sebagai produk premium yang terbaik.

Vivix juga terbuki berjaya menurunkan kadar kolestrol jahat LDL, menjadikan risiko terkena penyakit kardiovaskular turun mendadak.

Justeru sangat berbaloi untuk kita dapatkan Vivix kita sendiri. Kerana kebaikannya bukan sahaja terhad kepada pencegahan daripada terkena gout, tapi juga daripada penyakit jantung dan lain-lain penyakit kardiovaskular seperti strok dan lain-lain.

Boleh berhubung dengan saya untuk dapatkan botol Vivix anda hari ini. 013.685.2443.

Tapi ingat, Vivix bukan ubat tapi makanan tambahan yang tersangatlah baik untuk kesihatan. Amalkan cara hidup sihat, jaga makanan dan jangan malas bersenam. Moga kita diberikan kesihatan yang baik sehingga tua.



Previous
Next Post »
0 Komentar

Saya boleh dihubungi di emel iqbalsyarie@gmail.com atau 013-6852443