December 25, 2009

Bercuti

Barang dah kemas belum?Baju dah lipat belum?Owh!dah dekat cuti ke?

InsyaAllah sy akan bercuti 25hb/Dec 2009 hingga 3rd/Jan 2010.Cuti ape?inilah cuti course break,kiranya sama macam semester break lah bagi bdk2 Universiti.Seminggu ajew.Takpela,taknak mengeluh sbb sy sedar sy bukan belajar di universiti.

Apa yek nak buat sepanjang cuti seminggu ni?Rancangan dah ada da!nak study!module 11,airframe and systems.Bab ni lah yg paling susah sepanjang sy belajar pasal aircraft ni.Mana taknya,dalam aircraft tu mcm-mcm sistem ada.Lain jenis,lain pula layout dan sistemnya!Mana tak pening!Dulu belajar mcmni,tp tengok2 lain.Susahnya!Siapa kata belajar pasal aircfraft senang?!


Kalau boleh,sepanjang cuti ni sy nak habiskan membaca Quran per kata yg dipinjamkan mak sy kpd saya.Kat sini,sehari boleh baca 4 muka aja.Harap-haraplah cuti ni boleh baca tiap-tiap kali lepas solat.Di mana ada niat,di situ ada usaha.kan?dan bila kita berusaha,insyaAllah kita akan berjaya(man jadda wa jadda).

Sepanjang sy bercuti ni,sy rasa elok jika saya tinggalkan beberapa post untuk anda yg rajin membaca.Bukan suatu wasiat atau saranan,cuma jika anda suka maka bolehla baca=)
Berikut ialah antar entry awal dr saya.Jadi,gaya penulisannya juga amatlah tidak memuaskan hati.buruk benar.Cuma ingin berkongsi sebenarnya.

Baiklah,selamat bercuti semua~semoga cuti anda memberi manfaat!Doakan sy pergi dan pulang.InsyaAllah.Jika ada terkasar bahasa dahulu,saya mohon ampun dan maaf ea. =)

10 comments:

Tirana said...

Selamat bercuti...Jaga diri baik-baik ye dik!

fikri FAUZI said...

selamat bercuti. ;D

Abd Razak said...

Salam...:)

Selamat bercuti moga Allah permudahkan perjalanan

^inas^ said...

guess what..

by the time u r back and get bz with classes again, it will be the time for me to go away from blogging for quite some times..

insyaallah

may allah bless u

happy holiday~

happy new year~

cun09 said...

salam iqbal...

selamat bercuti ^_^

***seronoknyeee dengar ayat "bercuti"***

a kl citizen said...

assalammualaikum

selamat bercuti

hans said...

selamat bercuti
cuti den sudah habis

miss BazLa' said...

Salam,happy holiday.. org lain dah abes cuti; korang pulak baru nak cuti..bestnye...nway, moga matlamat semasa bercuti tercapai! cakap pasal kapal terbang ini teringat cerita Air Force One pulak...mr. President yg menjadi hero..

ღ cikGu aiRa ღ said...

salam iqbal...!!

wawawa.. bru nk start cuti kew??
ekekekeke... sy plak dh nk abis cuti sem dh.. isk isk.. memag klau ikt mlas btul nk blik mktab tp kna la rdha dn mcm awk ckp x bleh mngeluh...!!

apa2 pn happy2 holiday...!!

fightin'!!

waiting for ur next entri.. =)

take care

salam

airina said...

Selamat bercuti
dan
moga selamat kembali ke blogger ;P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails