Saya buat semua ini semata-mata utk awak!tahu?

Saja nak tulis tajuk gempak-gempak sikit~hehe.Ada kawan saya mengadu,katanya artikel-artikel saya semuanya panjang-panjang!Saya tak reti nak tulis pendek-pendek tapi saya dah cuba dan dah boleh tulis pendek sikit-sikit.Tahniah kpd saya.Jadi demi sahabat,saya tukar format penulisan sy.Banyak entry an artikel saya bahagi-bahagikan cerita.Mcm dlm cerita cinta yg sy tulis tu.Sampai ada 3 entry dibawah tajuk yg sama iaitu Cinta Syarie.(nama saya Iqbal Syarie).Tajuknya- cinta syarie episod 1, cinta syarie episod 2 , cinta syarie episod 3 dan episod 4 .4 episod semua skali.

Saya ada juga tulis pasal iman.Ingat tak pasal graf iman tu?Kalau tak ingat,boleh baca bahagian 1 kat sini,sambungannya bahagian 2, bahagian 3 dan bahagian 4. Kalau anda takde masa nak baca,saya cadang anda baca yg bahagian 4-yg last tu aja sbb ia paling penting~

Saya jugak pernah tulis pasal hisab,pasal hari kiamat dan soalan-soalan yg akan ditanya masa kita dihisab di hadapan Allah.Juga ada bersiri-siri dan pendek-pendek.Nak Baca?Yg ni bahagian pertama. Bahagian kedua pulak banyak saya cerita pasal solat. dan yg terakhir bhgian 3. Takut bila memikirkan saat itu..huuu~

Ada juga beberapa entry lg yg saya buat pecah-pecah.Malas la nak tulis dan list semua.Nanti-nanti la ya!Saya dulu pernah gak ajak batchmate saya bukak blog sy,mana taw kot2 dia dpt mnfaat ke...pastu dia kata dia cuma nak baca cerita binatang atau kartun-kartun aja mcm sang kancil dgn buaya darat!Oh!Sebenarnya ada saya tulis cerita yg berbentuk cerpen,cerita dan tamsilah atau perbandingan sbb saya rasa cerita-cerita mcm ni tak membosankan.

Sesiapa yg berminat boleh la stalk baca entry-entry di bawah label cerpen agama.Nama aje cerpen agama,tapi tak mcm pun.Heheee..saya takde akat menulis~Saya pun ada tulis cerita yg guna kaedah tamsilan atau perumpamaan.Boleh baca artikel-artikel pendek di bwh label ni. Moga-moga terhibur dan dpt manfaat sedikit sebanyak.

Saya nak buat pengumuman sikit!Mulai 5hb Jun 2010 hingga 13 hb,saya akn balik kampung.Cuti sem,seminggu aja!kejam giler!huhuhu..jd sy tak on9 dlm masa tu,cum saya akan auto-publish beberapa entry sbb taknak biarkan blog ni jd usang sgt.hehe..kpd anda yg nak bertukar-tukar link dgn saya,saya sgt hargai dan alu-alukan.Yg nak follow,silakan dan terima kasih.Pas sy balik cuti,saya add link dan follow balik.hehe..

Akhir kata,saya nak mintak maaf kalau ada terkasar bahasa atau tersindir sesiapa dlm penulisan saya.Doakan keselamatan saya pergi dan pulang.Moga kita dpt gunakan masa yg Allah pinjamkan dgn sebaik mungkin.Salam mesra,salam sayang drpd saya.Jumpa lg minggu depan!hehe

p/s-saya akan auto-publish beberapa entry saya nanti.Pas saya balik,insyaAllah sy akn balas komen dan kunjungan anda semua.Terima kasih kerana melawat blog picisan ini.(smpai skrg sy tak tahu maksud sbenar 'picisan'.anyone?)
Previous
Next Post »
15 Komentar